Het passen en meten om alles mee te krijgen is begonnen
We gaan ook dit keer weer met het vliegtuig, dus niet alles kan mee! Hierbij geldt "In der beschränkung zeigt sich erst der Meister, und das Gesetz nur kann uns Freiheit geben" ( ). Is weer eens iets anders dan Eisenbahnknotenpunkt hin und her Schichter (ik ben weer goed op dreef vanavond!). De reisplanning is: dat we op maandag 25 april om 07:15 verzamelen op Schiphol. Om 09:20 uur vertrekt het vliegtuig en we komen dan 11:30 uur aan op het vliegveld Trondheim. Om 13:53 uur hopen we dan de trein naar Steinkjer te kunnen nemen (ca 1,5 uur reizen). Op station Steinkjer stappen we dan om 14:33 uur over op de lijnbus naar Namsos (ca 1,5 uur) en dan om 16:10 weer direct overstappen direct op de snelle postboot naar Leka (ca 2,5 uur). Als alles goed gaat zijn we dan op 18:45 uur op Leka. De bus en ferry wachten wel een paar minuten op de trein en op elkaar (grotere vertraging geeft problemen). Meest kritisch is dat we geen vertraging met vliegen moeten krijgen, want dan hebben we snel kans dat we pas de volgende dag aankomen (moeten we dus ergens overnachten). De reis hebben de mannen ook in 2019 gedaan en toen zonder problemen. De reis van 2021 volgde een route via Grong met een overnachting er in.
Zoals elke visreis begin het inpakfeest met het menu en de noodzakelijke inkopen voor ontbijt en lunch. De selectie van wat we inkopen hangt af van de hoeveelheid inpakruimte (lees koelboxen), het gewicht van het item en het verschil in koopprijs tussen Nederland en Noorwegen. dus altijd weer zoeken naar de juiste balans. Je wilt zoveel mogelijk meenemen ook al omdat je op vakantie gaat om te vissen en niet om boodschappen te gaan doen.
Brood is zo'n dingetje. Ze hebben prima brood in Noorwegen en de broden zijn ook net zo groot als die bij ons, alleen wegen ze veel minder (scheelt wel 30%). Als je dat terugrekend naar calorische waarde dan is brood daar best wel duur (en kost het veel meer beleg). Een overweging dus om het van hier mee te nemen. Ook vlees is best wel duurden om maar niet te spreken van verse groenten. Kortom een heel gepuzzel, waarbij elk item precies gewogen wordt zodat we precies weten of een koelbox vol is! Daarbij komt dat het allemaal maakbaar moet zijn. Dus sommige dingen worden hier voorbereid om te zorgen dat iedereen het daar met een eenvoudige instructie gereed kan maken om te nuttigen. Vanavond toevallig nog even een currybasis gemaakt voor de romige Indonesische viscurry. De keukenprins van dienst hoeft dus alleen een halve liter water toe te voegen, de boel op te warmen en iets te binden met maïzena (verhoogd het romige karakter) en iets citroensap toevoegen. Rijst erbij koken. De inktvis in ringen snijden en de kabelU in stukken van ca 4xd4 cm en dat alles met een goeie hand vol garnalen op middelmatig vuur even in 10 minuten te garen (niet te lang en niet meer roeren anders krijg je visssoep!). Wat vers korianderblad toevoegen en opdienen. Kortom kind kan de was doen voor een koningsmaal! Idem met de gestoofde eend met groenten. Ook eigenlijk alleen opwarmen (met een goeie scheut rode wijn of rode port erbij) en ondertussen de hele korrel Bulgur koken met een ingemaakte (Marokkaanse) citroen er in. Na 15 minuten stat het eten op tafel. Meeste werk zit in de Lapskaus (al die groenten schoonmaken en snijden).
Maar goed we zijn dus begonnen. Hengels verhuizen en koelboxen verhuizen van het ene adres naar het andere, de boodschappen worden verzameld en op gewicht naar een ander adres gebracht (waar de betreffende koelbox staat). Rene gaat aan het puzzelen alle hengels bij elkaar ingepakt en transport klaar te krijgen. Afspraken maken over wie wat inkoopt.
Gelukkig begint er lijn in te komen en komt alles langzaam bij elkaar.
Reacties
Reacties
Zelfs de voorbereiding gaat gepaard met een wetenschappelijke benadering.
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}