De voorbereidingen zijn in volle gang
zenuwen pieken; de voorbereidingen zijn in volle gang.
Het menu wordt bedacht en inkopen worden gedaan. We nemen helaas afscheid van de bruine bonen, schouderkarbonaden en tot verdriet van Rene is de kip Parmigiani ingeruild voor een 2e maaltijd met eendenpoten (beetje enthousiasme van Rien?).
Nieuwe dingen moeten er mee! Zo ligt er de vraag naar ontbijtkoek van Reint, waarvan Rien denkt dat de boot misschien wel harder gaat. Nou, Dirk denk dat alleen het wc-papier daar harder van gaat. Bijna was er overeenstemming (tenminste we hoorden geen tegenberichten) om een keer stierenkloten op het menu te zetten. Van Wim mocht dat nooit omdat hij bij de gedachte alleen al zelf last kreeg van opgetrokken ballen. Helaas bleken stierenkloten net zo duur als goeie biefstuk. Dat ging dus niet door en nu het meeste is voorbereid en ingekocht blijkt dat de prijs ineens veel lager is geworden, maar ja nu is het te laat. Dirk vond een adresje dat wekelijks naar Rungis (de markt in Parijs) ging en liet ze dus maar eens een echte boudin noir meebrengen.
Dat wordt dus rode kool, gebakken appels, bloedworst (en voor een enkeling een saucijsje), rode uien compote met balsamico azijn en honing. Een wijntje bij het eten komt dit keer uit bags in box (je weet wel van de kartonnen pakken met en zak wijn). In het verleden al wel eens geprobeerd, maar dan was het toch niet meer dan redelijk. Tegenwoordig horen we dat ze steeds betere worden. Dus besparen op gewicht en dozen in de koelboxen!Volgende week de hengels bij elkaar brengen en inpakken tot één pakket en dan passen en meten en bepalen wat er uiteindelijk wel en niet mee kan.
Export-quotum voor vis is nog een probleem. Ondanks diverse toezeggingen van Karl Oddvar zien we de daarvoor benodigde registratie als Toerist Sportvisbedrijf nog niet op de website van het Noorse ministerie verschijnen. Vandaag nog maar eens gevraagd of het gelukt was (je weet natuurlijk nooit hoe de ambtelijke molens de boel daar vertragen). We zien wel anders moeten we contact opnemen met Vidar. Volgens zijn website heeft hij nog wel boten beschikbaar en we hopen dat hij er dan één aan ons wil verhuren om zo quotum te krijgen. Blijven hopen denk we dan maar!
Reacties
Reacties
Boudin noir (=bloedworst) heb ik weleens in de Ardennen gegeten. De smaak is ietsje anders als de bloedworst in Nederland. Wim zal wel niet meegaan. Hij is volgens mij nog aan het revalideren. Wanneer vertrekken jullie? Een goede reis en veel visplezier!
Hallo Bert,
25 april vertrek en 5 mei weer retour. Inderdaad gaat Wim dit keer niet mee vanwege zijn lopend herstel.
Nou aan de voorbereidingen zal het dus niet liggen. Idg heel veel plezier hiermee en de menu's kunnen vast wel wat eenvoudiger toch? Hopen op goed weer en visbijt weer want vorige keer kwam het pas laat op gang. Ik lees, zoals elk jaar, vrolijk mee met jullie visavonturen.
Gaan jullie weer vliegen? Of met de auto deze keer?
Ik lees graag jullie belevenissen dus schrijf lekker door. Veel succes!
Leuk om weer mee te kunnen "vissen"
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}